Nyitólap
Hírek
Templomunk
Pasztorális terv
Közösségeink
Imák
Ügyintézés
Archívum
Hitoktatás
PowerPoint gyűjtemény
Prédikációk

A szentmisék rendje

Polgáron

Hétfő, kedd, péntek: 7.30
Csütörtök: 17.00
Szombat: 7.30, 18.00 (téli időszámításkor 17.00)
Vasárnap: 9.30

Filiák

Görbeháza: vasárnap 8:00
Tiszagyulaháza: vasárnap 11.00
Újtikos: vasárnap 13.30

 
Családi nap Tiszagyulaházán
Ennek a napnak a megszervezése azt is mondhatnánk, hogy már az elmúlt évben megkezdődött, ugyanis egy éve annak, hogy sikerült megvalósítanunk a helyi plébánia felújítását. Kevés lelket számláló közösség révén, sokféle akadályon küzdöttük át magunkat mire elmondhattuk, hogy elkészültek a szükséges munkák, de a legnehezebb próbatétel még előttünk állt és áll, hiszen a megújult üres falakat emberek által alkotott közösséggel kell megtöltenünk.

Ezt a feladatot már nem bízhattuk külső vállalkozókra, ez a feladat ránk várt és vár! Felkerestük azokat a családokat, akik Egyházközségünkhöz tartoznak, és 2009. augusztus 1-én, egy közös délutánra hívtuk őket. A programok összeállításánál igyekeztünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt a kedvében járni.

 Úgy gondoltuk, hogy a családias hangulat egyik kezdő lépése, ha együtt körbeüljük az asztalt, így a találkozót főzéssel indítottuk el. Akik korábban jöttek, azoknak még jutott bőven az előkészületi munkákból, a később jövők jobban jártak, mert már csak a megfelelő ízekre kellett koncentrálniuk. Amíg mi azon tanakodtunk, hogy meddig főzzük még az ételt, addig a gyerekek arcfestésen és quvadozáson vehettek részt. Később már mi is szívesen vegyültünk el a gyerekek között, hiszen még egyéb sport és játék várt ránk. Mire elkészült a vacsora a vendégeink is megérkeztek, igazi meglepetésként hatott (főleg a szomszédok körében), amikor megállt a plébániánk előtt a tűzoltókocsi. Nekik köszönhetően közelebbről is megismerkedhettünk a tűzoltóság munkájával és felszereltségével. Az estét tábortűzzel folytattuk, ami még táncházra és további beszélgetésekre adott lehetőséget.

Hálásan köszönjük azoknak a munkáját, akik részvételükkel és segítségükkel hozzájárultak ennek a napnak a teljességéhez!

Ezen a napon megtapasztaltuk, hogy az embernek mennyire szüksége van a közösségre. Az ember igazán közösségben tud ember maradni, mert úgy tudunk teljesebb életet élni, ha örömeinket és bánatunkat meg tudjuk másokkal osztani. Közösségben lenni másokkal azt is jelenti, hogy legyőzöm saját önzésemet és képes leszek meglátnia a másikban a jót, és ez által megtanulom elfogadni és befogadni embertársaimat.

Ez a nap mindannyiunknak feladatot is adott egyben, hiszen minden keresztény arra kapott küldetést, hogy Jézus szeretetéből erőt merítő kapcsolatokat és ez által közösségeket hozzon létre!

Székelyné Kati

Kapcsolódó anyagok: képek