Nyitólap
Hírek
Templomunk
Pasztorális terv
Közösségeink
Imák
Ügyintézés
Archívum
Hitoktatás
PowerPoint gyűjtemény
Prédikációk

A szentmisék rendje

Polgáron

Hétfő, kedd, péntek: 7.30
Csütörtök: 17.00
Szombat: 7.30, 18.00 (téli időszámításkor 17.00)
Vasárnap: 9.30

Filiák

Görbeháza: vasárnap 8:00
Tiszagyulaháza: vasárnap 11.00
Újtikos: vasárnap 13.30

 
Lelki adaptálás

„Ó Mária, ki új világ hajnala és az élők anyja vagy, Rád bízzuk az élet ügyét.” (II. János Pál pápa)

A lelki adoptálás gondolata Fatimából származik. Hazánkban az 1995. évi lengyelországi gyalogos zarándoklat résztvevői közvetítésével jutott el az ima.
Jól tudjuk, hogy bátortalan anyák ezrei tépelődnek azon, hogy világra szüljék e a bennük fejlődésnek indult gyermeket. Mások már döntöttek, egy- két nap múlva felkeresik a klinikát, hogy megölessék gyermeküket.
Ki győzi meg a félénkeket?
Ki tartja vissza a már elszántakat?
Az Úr Jézus mondta: „Bármit kértek a nevemben, megteszem nektek.”       (Jn 14,14)

Hinnünk kell az Úr Jézusnak, hitünket pedig konkrét cselekedeteknek kell kísérnie. Oltalmazzon hát mindegyikünk „sajátjaként” egy gyermeket, védje meg Őt ellenségeitől!

A lelki adoptálás fogadalom, mellyel kötelezzük magunkat, hogy 9 hónapon át imádkozzuk egy- egyedül Isten előtt ismert- megfogant és halállal fenyegetett gyermek életéért. Minden nap el kell imádkozzuk a Napi imát és egy tized rózsafüzért.

Lehetnek önkéntes vállalások is, de nem kötelező. /önmegtagadás, böjt, stb./
A fogadalom meg nem tartása kötelesség szegésnek számít. Jöjjetek! Váljunk a születendő Élet védelmezőivé, a magzatvédelem apostolaivá!

FOGADALOM SZÖVEGE

Szentséges Szűz, Istenanya, Mária, összes Angyalok és Szentek, a meg nem születettek védelmében való segítségnyújtás vágyától vezetve, elhatározom és fogadom, hogy március 22-től kezdődően, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe alkalmából lélekben adoptálok egy gyermeket, akinek nevét egyedül Isten ismeri, hogy 9 hónapon át, minden nap imádkozom élete megmentéséért, valamint azért, hogy születése után törvényes tisztességes életet élhessen.

Imáim e szándékra a következők lesznek:
- a Rózsafüzér egy titka /egy tized/
- a Napi ima, melyet ma itt először  mondok el.
- Egyéb vállalkozásaim (nem kötelező)

LELKI ADOPTÁLÁS

Napi ima

Uram, Jézus, Édesanyád közbenjárására, aki szeretettel szült világra Téged, valamint Szent Józsefnek, a bizalom emberének közbenjárására, aki születésed után gondoskodott Rólad, kérlek Téged annak a meg nem született gyermeknek érdekében, akit lélekben adoptáltam, és akit a halál veszélye fenyeget. Kérlek, adj szüleinek szeretetet és bátorságot, hogy meghagyják gyermekük életét, melyet Te magad rendeltél számára. Amen.

Kapcsolódó anyagok: képek